Verkocht

Handelsstal Ardesch verkoopt zijn paarden in binnen- en buitenland. Een aantal van deze verkochte paarden worden hieronder getoond.


De belgische menner Glenn Geerts heeft eind 2013 Erdball en Di Luca gekocht.

Inmiddels is Di Luca (v. Stuurboord) weer doorverkocht, hij gaat nu ingezet worden als enkelspan menpaard.


Erdball is nog in het bezit van Glenn en op zijn website zegt hij het volgende over hem: "Erdball ( v. Unieko) werd als 2-jarige kampioen bij de hengsten in Ermelo en behaalde de tweede bezichtiging op de hengstenkeuring. In 2013 werd hij, samen met Di Luca, aangekocht bij Stal Ardesch.

Bali (Erdball) is de jongste van de stal, maar volgens Glenn het paard met het meeste potentieel. Zijn uitzonderlijke manier van lopen en zijn atletische lichaam typeren hem. Bali is sinds 2015 enkele keren mee op wedstrijd geweest, tijdens het EK in Aken liep hij zelfs de drie proeven. Momenteel is hij het 5e paard van het outdoorteam, maar er wacht hem nog een mooie toekomst in het A-span"


Dit span bruinen is in het voorjaar van 2013 verkocht naar Duitsland (Christian Könning) en wordt daar ingezet voor de mensport.

Het zijn de 3 jarige Fantast (Vaandrager x Patijn) en de 4 jarige Extrem (Urgent x Joviaal).


Handelsstal Ardesch heeft ook een aantal rijpaarden verkocht naar Italië, deze worden daar ingezet als springpaard. Hierboven ziet u enkele foto’s van deze paarden.


“In September 2010 heb ik Bongo van u gekocht, een toen 4,5 jarige ruin, Saffraan x Ureterp. Mijn doel: klasse 4 SGMW te starten.

Hierbij wil ik u laten weten dat hij zeer goed voldoet. Bongo is inmiddels 6 jaar. Het is een meer dan wakker en alert paard, die vooral in de vaardigheid en marathon zijn mannetje staat.

In Juni dit jaar hebben we ons internationale debuut gemaakt in Duitsland. Hierbij hebben we zelfs in de Dillenburgse krant gestaan. Gezien zijn leeftijd kan hij nog goed groeien in het werk en zullen we hoge ogen gaan gooien.”

Getekend, Miralda Otten te Ravenswaaij (Betuwe).


Boris (v. Talos), hier op de foto op de hengstenkeuring in Den Bosch, is verkocht voor de mensport.

Boris is inmiddels in eigendom van vierspanrijder Chester Weber. Weber noemt hem een jong talent in zijn paardenbestand.

“Ik heb een fantastische zesjarige: Boris. Ik ben er van overtuigd dat hij over een tijdje één van de besten van onze sport zal zijn. Hij heeft een sterk karakter, net als zijn vader Talos. Hij heeft een beste stap, een expressieve draf en alle power en snelheid die nodig is om een heel goed marathonpaard te worden. Hij heeft op nog maar zesjarige leeftijd in alle posities van het vierspan gestaan op wedstrijden. Het is een echt talent” Aldus Chester Weber.

Bron: IdS20, 28 september 2012


Alfred (v. Talos) is verkocht naar Italië. Hij wordt daar ingezet voor de mensport.

 


Na een succesvol concoursseizoen is de hackney Silverboy (v. Stardancer) verkocht naar Hongarije. Hij wordt daar ingezet voor de mensport.


De bruine ruin Cheron (v. Patijn) is voor de mensport verkocht naar Hongarije.


Dit span schimmels is, na de tweede bezichtiging in Den Bosch, verkocht naar Engeland.